LES PARAULES SÓN MÀGIQUES

LES PARAULES SÓN MÀGIQUES
- mai saps el que et poden arribar a dir-

dilluns, 14 de juny del 2010

FORMES

Referent a l’article de Narcís Comadira al Quadern, puc dir que és totalment cert que cada vegada els arquitectes ens presenten formes més estranyes, més abstractes o representen objectes ben quotidians amb la idea de ser “creatius” i aportar noves sensacions a la societat del moment per tal de modernitzar-la. Així doncs, podríem dir d’alguna manera que el que tracten de fer els arquitectes en aquest moment es fer escultures a gran escala. Però, per quina raó els polítics no s’oposen a aquesta idea? A aquesta forma de nova arquitectura? Jo realment penso que les noves formes d’arquitectura s’estan convertint en art, i per tant aquest art esdevé un atractiu turístic. És així com els polítics faciliten les tasques a aquests grans arquitectes invertint gran capital en els seus projectes, però un capital que ells creuen ben invertit ja que després es veurà recompensat amb el turisme que això proporcioni. És així com veiem que cada vegada ciutats tant importants com la capital d’Espanya, o la ciutat comtal, o ciutats tan boniques com la pròpia València s’inunden de formes tant modernes i abstractes com les actuals.



Però, què hi ha al darrere de tot això? Comadira diu que el que pretenen es enganyar-nos, i crec que és totalment veritat. Ens volen evadir de la realitat a través d’aquest mitjà, és a dir, distreure’ns de les grans preocupacions i dificultats que sofreix la societat. Però potser ho estem interpretant malament i l’única intenció que tenen és crear una nova forma d’art amb l’arquitectura.

Tot i això, reconec que no estic totalment encontre d’aquests edificis tan sorprenents perquè és veritat que tenen molts punts d’atractius, a més de les noves tecnologies que tots utilitzen. No obstant també accepto que pot portar futurs problemes a una societat que ara mateix potser no pensa en el demà.

Reflexione i qüestionem: si aquesta passió per seguir construint edificis d'aquest estil, fins a on podrem arribar? Quin serà el "nova mas"?

1 comentari:

  1. Un edifici en forma de "tifa" -com apunta en Comadira- deu ser el "no va más".
    No estic segura de votar els polítics que l'única cosa que volen és posar-se medalles i sortir a les portades dels diaris encara que sigui malgastant els diners dels contribuents. A més, entrar en una espiral de comparar ciutats i edificis "innovadors" i/o estrambòtics no sé on pot arribar. Cal tocar de peus a terra!

    ResponElimina